Benvinguts

Hola a tots i totes!
Us dono la benvinguda al Blog de Ciències Naturals. Espero que aquest blog arribi a ser un punt de trobada entre la ciència i vosaltres. I junts poguem aprendre a viure en un món més sostenible.

Get a Voki now!

divendres, 21 de maig del 2010

Setmana de la Biodiversitat.

En motiu de l’any internacional de la Biodiversitat, declarat i promogut per les Nacions Unides, organitzen la Setmana de la Biodiversitat, i que se celebrarà arreu de Catalunya, del 21 al 30 de maig de 2010.

Una setmana plena d'actes relacionats amb la biodiversitat per sensibilitzar la població de la necessitat de protegir els espais naturals. Afegeixo un link i així podeu veure les diferents activitats. Si participeu en alguna ja m'explicareu.


I també us deixo un link de l'Any Internacional de la Biodiversitat.

Roques i minerals

Us deixo aquí dos links que són molt útils per treballar els minerals i les roques.
Ja em direu com ha anat.

http://www.xtec.cat/~fcorral/minerals/
http://www.xtec.cat/~fcorral/roques/
Apunts i activitat
A veure si funciona aquest applet del Jclic.

dimecres, 19 de maig del 2010

Activitat del documental HOME

Primer de tot vull agrair la col·laboració de tots els alumnes de 1er d'ESO que han fet possible aquesta activitat. Després de veure el documental Home i de treballar-lo a classe va sortir aquesta darrera tasca. En petits grups, els i les alumnes havien de pensar un spot o una petita representació per sensibilitzar la gent dels problemes que afecten el nostre planeta. Puc dir que va ser una activitat més aviat d'improvisació i que els mitjans tècnics no van ser els adequats. Però l'objectiu era parlar de com cuidar i respectar el món i a més vam passar una bona estona.
Felicitats .



dimarts, 18 de maig del 2010

Fotografies del volcà Eyjafjalla

Ja sé que fa temps que sentiu les notícies del Volcà d'Islàndia, que mig món està parat per les seves cendres i que els aeroports es tanquent i s'obren... Però m'han enviat unes fotografies i m'agradaria compartir-les amb vosaltres. Hi ha una imatge feta des d'un satèl·lit on es pot veure l'extensió del núvol de pols. També us he posat fotografies d'una zona propera al volcà, fixeu-vos amb la gran quantitat de cendres acumulades.